< Geri

"HAYDİ KARDEŞİM OYUNA"
Şehit Halit Taş İlköğretim Okulu - İZMİR

19

Eylül

11

Proje Tarihi:

19.09.2011 - 20.06.2012

Proje Yöneticisi / Proje Sorumlusu:

Şehit Halit Taş İlköğretim Okulu

Fatma Bülbül

Uygulama Yeri:

İZMİR ŞEHİT HALİT TAŞ İLKÖĞRETİM OKULU

Amaç:

Öğrencilerdeki olumsuz davranışların tespit edilmesi ve bunların oyun yoluyla olumluya dönüştürülmesi. Öğrencilere güzel davranışlar kazandırılması, sorumluluk bilincinin arttırılması. Büyüklere saygı küçüklere sevgi göstermeyi öğrenmeleri. Öğrencilerin televizyondan, şiddet içerikli bilgisayar oyunlarından uzaklaşmaları, birlikte oyunlar oynayarak yaratıcılıklarını geliştirmeleri, aktif, dinamik, sağlıklı bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir. Bu proje sonunda öğrencilerde şu davranış kazanımlarını görmeyi hedefliyoruz.
1. Kardeşlik bilincini geliştirmek.
2. Sorumluluk duygusunu geliştirmek.
3. Otokontrolü geliştirmek.
4. Zevkli zaman geçirmek.
5. Unutulmuş çocuk oyunlarını öğreterek geçmişe dair gelenekleri yaşatmak.
6. Saygı ve sevgi ilişkilerini güçlendirmek.
7. Teknolojinin zararlı etkilerinden kurtarmak.
8. Sağlıklı, mutlu ve paylaşımcı bireyler yetiştirmek.
9. İyi bir yurttaş yetiştirmek.
10.Tüm bunlar çocukların ortak noktası oyunları kullanarak , büyük öğrencilerin küçük öğrencilere koçluk yapmasıyla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Proje Açıklaması:

Hedef grubumuz ve nihai yararlanıcılarımız öğrencilerimiz olacak.Öncelikle 6. ve 7. Sınıf öğrencilerimizden 9 öğrenci seçilecek. Bu öğrencilerimiz lider özellikleri taşıyan sorumluluk bilinci gelişmiş, güzel davranışlar gösteren, sosyal ilişkileri ve iletişimleri kuvvetli olan ve ders başarıları iyi olan öğrencilerimiz arasından seçilecek.Seçilen bu öğrencilerimiz;2.sınıflardan seçilen 6 öğrenci,3.sınıflardan seçilen 4 öğrenci,4.sınıflardan seçilen 4 öğrenci,5.sınıflardan seçilen 4 öğrenciye koçluk yapacaklar ve oyunları öğretecekler.2. , 3. ,4. ,5. , sınıflardan seçilen öğrencilerde sınıflarında lider olan , güzel davranışlar sergileyen,iletişimleri ve sosyal ilişkileri güçlü ve ders başarıları iyi olan öğrencilerden oluşacak.Oyunları abla ve ağabeylerinden öğrenen bu öğrencilerimiz öğrendiklerini sınıf arkadaşlarına öğretecekler ve öğretmenlerin gözetiminde bu oyunlar sınıfça oynanacak.Bu öğrencilerimizin çalışmalarını denetleyen branş öğretmenlerimizden 6 öğretmenimiz olacak. Ayrıca tüm sınıf öğretmenleri(9 öğretmen) bu çalışmaların sınıflarında yürütülmesini sağlayacaklar.Çocuklar oyun oynarken sevgi, saygı ve sorumluluk gelişecek.Davranış bozuklukları düzelecek.Hayal güçleri gelişen, teknolojinin zararlarından korunan, aktif, dinamik, mutlu, sağlıklı, başarılı, bilinçli, sorumluluk duygusu gelişmiş, iyi yurttaşlar yetişecek.